Hírek


Tűzoltó emlékpark átadás Salgótarjánba

2020-09-03 13:03:28

2020. 08.27-én a Salgótarjáni, Szent Flórián tér megújított parkjában tartottak közös ünnepséget a salgótarjáni hivatásos és önkéntes tűzoltói.

2020-ban ünnepeljük a Magyarországon megalakult, első hivatásos tűzoltóság, és az Országos Tűzoltó Szövetség 150 éves évfordulóját. Emellett ebben az évben ünnepli 135. évfordulóját a salgótarjáni szervezett tűzoltóság is, hiszen 1885-ben alakult meg a Salgó-Tarjáni Önkéntes Tűzoltó Egylet. Az emlékév előtt tisztelegve a Salgótarjánban székelő hivatásos és önkéntes tűzoltók összefogásával egy emlékparkot alakítottak ki a Salgótarján, Szent Flórián téri füves területen, mely ünnepélyes keretek között került átadásra.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Zahorecz Sándor rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Seres Tibor tű. ezds. a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Szemerády Zoltán a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Noszky Zoltán, a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

A rendezvényen Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott ünnepi beszédet. Az ezredes megosztotta az államalapítás ünnepéhez kötődő, valamint a hivatásos tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek jogelődeihez fűződő gondolatait is a megjelent vendégekkel és állománnyal.

Az ünnepség keretében a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke szintén megosztotta ünnepi gondolatait, majd átadta a Magyar Tűzoltó Szövetség által adományozott 10 éves szolgálati érmeket, az ünnepségen megjelent, Salgótarjáni Tűzoltó Egyesület 2010-ben úójra alapításban résztvevő tagjainak, Téglás Krisztinának, Pál Erikának, Bakos Krisztiánnak, Balla Ferencnek, Jakubovics Zoltánnak, Juhász Lászlónak, Smutzer Tibornak és Tóth Péternek.

Az ünnepség zárásaként a megjelentek megtekinthették az újonnan kialakított emlékparkot, valamint az ott kiállított régi tűzoltó szereket.

Vissza