Hírek


Új alelnők a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetségnél

2019-03-25 07:47:49

Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dísztermében tartotta ez évi küldöttgyűlését és parancsnoki értekezletét a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség 2019.03.22-én A rendezvényen a tagegyesületek képviselői elfogadták a szövetség tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámolót és az ez évi költségvetést, új alelnököt választottak, valamint áttekintették az aktuális tűzvédelmi feladatokat és tájékoztatást kaptak a különböző forrásteremtési, pályázati lehetőségekről is.

A küldöttgyűlés kezdetén a résztvevők csendes tiszteletadással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt Fábián János nyugállományú tűzoltó alezredesről, aki több évtizeden át volt meghatározó személyisége különböző beosztásokban a szövetségnek, amelyet 2012. és 2014. között elnökként vezetett is. Ezt követően Seres Tibor tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, jelenlegi elnök köszöntötte a megjelenteket.

A küldöttgyűlés napirendje szerint a jelenlévők meghallgatták és elfogadták a szövetség 2018. évi tevékenységéről készült pénzügyi beszámolót, az ellenőrző-bizottság jelentését, valamint a 2019. évi költségvetést, amelynek során örömmel állapították meg, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően a korábbi évekhez képest jelentősen megnőttek a tevékenységhez rendelkezésre álló anyagi források. A küldöttek egyhangú szavazással a szövetség tagjává fogadták a közelmúltban ipolytarnóci székhellyel megalakult HELP Mentőegyesületet, valamint szintén egyhangúan a szövetség alelnökévé választották Csoór József nyugállományú tűzoltó alezredest, korábbi elnökségi tagot.

Ezt követően Seres Tibor igazgató tartott tájékoztatót az igazgatóság és a szövetség, a hivatásos katasztrófavédelmi szervek és az önkéntes tűzoltóegyesületek, mentőszervezetek közötti együttműködés aktuális kérdéseiről. Hozzászólásában kitért a tavaszi időszakban ugrásszerűen megszaporodó szabadtéri tűzesetek megelőzésével kapcsolatos közös feladatokra, a tűzesetekből származó halálesetek elkerülésének érdekében végzendő közös munkára, valamint a pályázati úton történő forrásteremtés fontosságára.

A koraestébe nyúló küldöttgyűlést végül jó hangulatú, baráti beszélgetés, és közösen elfogyasztott „estebéd” zárta.

-RP-

Fényképet készítette : Bakos Krisztián és Renner Péter


Kapcsolódó képek:

Vissza