Elnökség

Salgótarjánban, 2016. november 12-én tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség. Megyénk önkéntes tűzoltó- és különleges mentő egyesületeit összefogó szervezetnek huszonhárom tagegyesülete van, ebből a tanácskozáson tizenkilenc képviseltette magát, amelyet Tóth Péter tűzoltó őrnagy, a szövetség akkori elnöke nyitott meg.

Az elnök köszöntőjét követően Berecz György tűzoltó ezredes, tűzoltósági tanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott köszönetet az önkéntes tűzoltó egyesületeknek és tagjaiknak azért az áldozatos munkáért, amit a saját szabadidejüket feláldozva végeznek a köz érdekében. Mint azt az igazgató kifejtette, bár a mentő tűzvédelem szempontjából Budapest után Nógrád megye a második legjobban ellátott terület az országban, mivel itt a legtávolabbi településre is a segélykérést követő tizennegyedik percen belül megérkezik az első hivatásos tűzoltóegység, de ez sem pótolhatja az önkéntes tűzoltó egyesületek munkáját, akik egyre növekvő hatékonysággal és egyre jobb felszerelésekkel segítik a hivatásos katasztrófavédelmi szervek tevékenységét.

Ezt követően a küldöttgyűlés megvitatta és elfogadta a szövetség ez évi tevékenységéről szóló szakmai és pénzügyi beszámolót, a jövő évre vonatkozó munkatervet és költségvetést, az ellenőrző-bizottság beszámolóját, valamint döntött tagfelvételi kérdésekben is.  Tóth Péter helyére a küldöttgyűlés egyhangú szavazással elnöknek Szemerády Zoltán tűzoltó alezredest választotta meg, aki az ötfős elnökséggel együtt irányítja a szövetséget jelenleg is.