Eredményes pályázat

2024-05-10 08:12:19

Nagyértékű eszközöket kapnak megyénk önkéntes mentőszervezetei

Eredményesen pályázott a Besztercebánya Megye Önkormányzatát, valamint Nógrád megye önkéntes mentőszervezeteit tömörítő alkalmi konzorcium a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködés Operatív Program (Interreg) legutóbbi, a közös kockázatkezelést támogató felhívására. A napokban Füleken megtartott sajtótájékoztatón jelentette be a két érintett megyei önkormányzat vezetője, hogy európai uniós forrásból több, mint egymillió Euró (mintegy 400 millió Forint) támogatás érkezik az elkövetkező két évben a két szomszédos megye önkéntes mentőszervezeteihez a technikai feltételek javítása érdekében. Ebből az összegből Magyarországon a salgótarjáni Karancs Mentőkutyás Alapítvány egy kisbuszt, egy terepjáró gépkocsit és egy pótkocsit, az ipolytarnóci székhelyű HELP Mentőegyesület egy kisbuszt, egy nagyteljesítményű áramfejlesztő-berendezést és egy pótkocsit, a karancssági székhelyű Kisherceg Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy kisbuszt és egy terepjáró gépkocsit, valamint az Észak-Mátra Mentő Egyesület és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület által életre hívott Nógrád Vármegye Biztonságáért Alapítványon keresztül a két szervezet egy-egy terepjáró gépkocsit szerezhet majd be. Az újonnan érkező járművek és felszerelések az utóbbi évek legnagyobb, összehangolt technikai fejlesztését jelentik megyénk önkéntes mentőszervezeteinél, amely nagyban segíti majd Nógrád megye biztonságának további fokozását.