Hírek


Nógrád vármegyei Önkéntes Tűzoltók versenye Salgótarjánban

2024-05-15 09:25:41

 2024.05.11-én Salgótarjánban került megrendezésre a Szent Flórián napi ünnepséggel egybekötött önkéntes és létesítményi tűzoltók, Nógrád vármegyei versenye. Az esemény szervezői a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület voltak.

A komoly hagyományokra visszatekintő, egész napos rendezvény a Himnusz meghallgatása után elismerések átadásával vette kezdetét,  a vármegyei tűzoltó ünnepség. Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke ismertette, hogy kik bizonyultak méltónak a Magyar Tűzoltó Szövetség kitüntetéseire. Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója Széchenyi Ödön emlékplakettet vehetett át. A Szövetség Noszky Zoltánt, a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét, valamint Szokolóczi Zoltánt az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagját Szent Flórián emlékéremmel jutalmazta. Emellett a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség emléktárgyat adományozott Dr. Gaál Zoltánnak és a Szécsényfelfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek.

A megnyitót Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke folytatta, aki beszédében köszönetet mondott minden önkéntes tűzoltónak eddigi áldozatos munkájáért, illetve kiemelte, hogy a Nógrád vármegyei fiatalok itthon tartásában nagy szerepe van az összetartó közösségeknek. Az ilyen közösségek kialakításához az egymást és környezetüket is önzetlenül segítő önkéntesek is hozzájárulnak. Ezután Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Beszédében aláhúzta, ahhoz, hogy valaki önmagáénak vallhassa a tűzoltó hivatást rendelkeznie kell bizonyos erényekkel. Ilyen erények a bátorság, a bölcsesség, az igazságosság és a mértékletesség. Nógrád vármegye önkéntes tűzoltói kétségkívül rendelkeznek ezekkel az értékekkel, hiszen ők azok, akik szabadidejüket nem kímélve, önként sietnek más emberek megsegítésére. Igazgató úr beszédének zárásaként sérülésektől mentes versenyt kívánt a részt vevő csapatoknak.

Az idei erőpróbán tizennyolc csapat mérhette össze tudását tűzcsapszerelés és kismotorfecskendő szerelés versenyszámokban, férfi, női, valamint ifjúsági fiú kategóriákban. A verseny végén a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség által 2018-ban alapított vándorkupát Szalmatercs Község Tűzoltó Egyesületének csapata vehette át, mint abszolút győztes.

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy és Bakos Krisztián


Kapcsolódó képek:

Vissza