Hírek


Küldöttgyűlést és képzést tartott a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség

2018-12-06 09:27:41

Bánkon tartotta kétnapos parancsnoki értekezletét és éves küldöttgyűlését a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség az elmúlt hétvégén. A résztvevők áttekintették a lassan mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb eredményeit, meghatározták a jövő év feladatait és a gazdálkodás kereteit.

A megyénkben tevékenykedő huszonhét önkéntes tűzoltó egyesületet összefogó szövetség küldöttgyűlését megtisztelte jelenlétével Seres Tibor tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Mohács Gábor tűzoltó őrnagy, a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. A rendezvényt Szemerády Zoltán, a szövetség elnöke nyitotta meg, aki összefoglalta az önkéntes tűzoltók ez évben végzett tevékenységét. Az eredmények sorában kiemelte, hogy megyénkben ez évtől már van önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület, a sikeres rendezvények közül pedig felidézte a Diósjenőn megtartott megyei tűzoltónapot, a Balassagyarmaton rendezett szlovák-magyar tűzoltó-találkozót, valamint a salgótarjáni tűzoltó gyermektábort. Nagy előrelépésként értékelte az elnök, hogy ez évben jelentős összegű többletforráshoz jutott több tagegyesület és a szövetség is a Nemzeti Együttműködési Alap, valamint a MOL Nyrt. támogatásának köszönhetően. A megoldandó feladatok között első helyen említette az utánpótlás, a fiatalítás kérdését, valamint kiemelte az önálló arculat kialakításának fontosságát is.

A rendezvényen Mohács Gábor tűzoltó őrnagy tájékoztatást adott az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó jogszabályok változásáról, az ellenőrzések rendszeréről és tapasztalatairól, valamint az aktuális tűzvédelmi feladatokról. Ezt követően a résztvevők tájékoztatást kaptak a jövő évi pályázati lehetőségekről, döntöttek a jövő évi tűzoltó-rendezvények időpontjáról és helyszínéről, illetve elfogadták a szövetség éves költségvetését. A képzés keretében a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség alelnöke Bakos Krisztián bemutatta az Országos Tűzoltó Szövetség és az RSOE által fejlesztett új megyei honlap arculatát és ismertette az abban rejlő lehetőségeket is.


Kapcsolódó képek:

Vissza