Hírek

2019. június 01-én került megrendezésre a Nógrád megyei Önkéntes és Létesítményi Tűzoltók

2019-06-03 13:53:00

A tűzoltó verseny a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, Szécsényfelfalu Község Önkormányzata és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében Szécsényfelfalu község festői környezetben került megrendezésre. A tűzoltó versenyen, az önkéntes és létesítményi tűzoltók mérhették össze tudásukat tűzcsapszerelés és a hagyományos kismotorfecskendő szerelés versenyszámban. A megyei verseny a hagyományok szerinti ünnepséggel és felvonulással kezdődött. A házigazda Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség egy Szent Flórián domborművet adományozott, amely a felavatást követően az önkéntes lánglovagok helyi szertárának homlokzatára került elhelyezésre.

A tűzoltó verseny Tűzcsap szerelés versenyszámában a Diák leány kategóriában Ságújfalu-, a legjobb Ifi fiú kategóriában Nézsa-, Női kategóriában Ságújfalu,-, Létesítményi kategóriában az Inter-Fa Kft. valamint a Férfi kategóriában Ságújfalu csapata teljesített a legjobban.

A hagyományőrzők közül a kismotorfecskendő szerelés versenyszámban Szalmatercs önkéntesei léphettek a dobogó legfelső fokára. A második helyet Endrefalva, a bronzérmet pedig Szécsényfelfalu lánglovagjai szerezték meg.

A tűzoltó verseny eredmény hirdetését az önkéntes munkájuk miatt elismerésben részesülők vehették át méltó kitüntetésüket az alábbiak szerint:

Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, a tűzvédelem érdekében kifejtett példamutató munkájáért, Gróf Széchenyi Ödön emlékplakett elismerésben részesítette:

• Anita Galčíková asszonyt, a Nagykürtösi Járási Önkéntes Tűzoltó Szövetség elnökét;

Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, a tűzvédelem érdekében kifejtett példamutató munkájáért Szent Flórián emlékérem elismerésben részesítette:

• Deák András urat, Szécsényfelfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapító tagját
  • Pál Erika asszonyt, a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnökét

A Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elismerve az önkéntes munkáját emléktárggyal jutalmazta:

• Keresztes Imre urat Szécsényfelfalu polgármesterét
  • Renner Péter urat a Nógrád Megyei Tűzoltószövetség titkárát,
  • Szabó Endre urat a Hollókői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökét.

Cikket írta: Bakos Krsiztián

Fényképeket készítette: Dr. Szikora Viktória